Reiseopplevelser

Roma - den evige stad.

Foran Colloseum april 2008.

Favoritten.

Få byer har gjort et slikt inntrykk på meg som Roma. Jeg har vært der tre ganger. Og alltid er det nye gamle ting å se og oppleve. Å komme inn på Petersplassen og derfra inn i Peterskirken, kan nesten ta pusten fra en. Vatikanmuseet og Det Sixtinske Kapell rommer uante skatter av kunst, kultur og historie. Pantheon, Castel St Angelo, Collosseum, Forum Romanum, badene og katakombene tar oss med over 2000 år tilbake i tid. Og kirker, piazzaer, parker og fontener gir rom for opplevelser både i fortid og nåtid. Romas gater, Romas bygninger, Romas folk og Romas historie har alltid noe nytt å fortelle. Og bor du i nærheten av sentrum, ligger det mest i rimelig gangavstand. Blir det for langt å gå, har byen trikker, busser, drosjer og to T-bane linjer som bringer deg dit du vil. Selv om broleggingen på gatene i dagens Roma ikke er mye bedre enn for 2000 år siden.
Jeg kjøpte boken "Tre muntre herrer i Roma" i høst, og gjenopplever mine turer krydret med kunnskap, fortellerglede og humor fra de nevnte herrer. Og jeg har nettopp sett filmen "Engler og Demoner" igjen. Riktignok en spennende røverhistorie av Dan Brown, men spekket med flotte bilder fra kjente steder i Roma.
Jeg har nytt rimelig husets rødvin, pizza og pasta på mang en gaterestaurant. Jeg har kost meg med nydelig italiensk is (gelato) på mang en piazza. Og jeg har drukket svindyr kaffe på Cafe Greco, bare for å ha vært der liksom. I selskap med 1800-tallets store fortfattere og kunstnere. Jeg har beundret utsikten over Roma fra Gianicolohøyden. Og jeg har vært på messe med paven på Petersplassen. Jeg har ruslet opp og ned Spansketrappen og Vittorio Emanuelle monumentet (bløtkaka). Og jeg har kastet en mynt over venstre skulder ut i Fontana di Trevi. Det er visst det som skal til for å komme tilbake til Roma igjen. Og hvem vil ikke det???
Fontana di Trevi.

Formidabel utsikt.

Utsikt mot Peterskirken fra Castel St Angelo.

Peterskirken

Petersplassen - sett fra kirketrappa.

Elefantobelisk med Pantheon i bakgrunnen.

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟