Andre små Evenprodukter

Prolog til Lågabrass

Prolog til Lågabrass-kabareten 14/3-2009.

Velkommen hit til Gylnarheim til kveldens kabarèt.

Nå skal vi nyte god musikk og hygge oss med det.

Vårt eget Lågabrass, besatt for utvidet fanfare.

Gir oss musikkopplevelser og gleder som vil vare.

Lin Hege svinger taktstokken, er kjerringa med staven.

Og blåserne drar lufta opp fra dypest nedi maven.

Med muskel og impulskontroll fra toppen og til bunnen.

Det krever sitt å få all lufta opp og ut av munnen.

For alle som har campet med en Sundby uten filter.

Vet om at lyd- og luftutslipp kan være ganske vilter.

Men her er god kontroll og lufta skaper vakker lyd.

Og korpsets takt og toner gir oss øyeblikk med fryd.

Siw Anne, Roar og Malene sørger for den vakre sangen.

Med ord og toner båret fram av selve messingklangen.

En dæsj med frodig humor setter ekstra smak på sausen.

Med gærne stunt fra Kjetil og fra Gus i Makalausen.

Og Roar og Tom Arne kaster lys og lyd på saken.

Med lyskaster og lydanlegg og sikker hånd på (staken) spaken.

Vi gleder oss til kabaret med Lågabrass igjen.

Musikken rører hjertet og gir liv til godfoten.

Vi starter med en potpurri fra musikalen Mamma Mia.

Vi nyter øyeblikket så vi glemmer hele tida.

Med korps og sangere og publikum på plass.

Har jeg den store ære: Å GI DERE LÅGABRASS.

 

Lågabrass på Idyllkonsert ved Lågen.

17.mai-apell.

Appell Kvelde Kirke 17/5-2008 kl. 08.00.

 

Gratulerer med dagen. Enda en gang kan vi markere Norges selvstendighet, grunnlov, frihet og fred. Det er blitt en tradisjon med flaggheis, Lågabrass og appell ved kirken tidlig 17.mai om morgenen. Og selv om min nevø Simen sier at onkel Even ikke virker før 9, får jeg prøve å dra i gang både meg selv og feiringen likevel.

 

I 1997 sto far her og hadde 17.mai appell. Det var det året Bjørn Bergene avsluttet dagen med kåseri ved skolen. Han gratulerte 17.mai komiteen med å ha fått rammet inn 17. mai feiringen det året med de to største tullingene i bygda først og sist på dagen. Ola Sundby sa og gjorde mye rart. Og han sa og gjorde mye godt. Jeg savner far, og det er rart at han er borte. Derfor kaster jeg et blikk bort mot graven hans og minnes i takknemlighet alt han var. Alt han gav, både av gleder og utfordringer, humor og alvor.

 

Vi feirer Norges nasjonaldag. I år markerer vi også at en av de sentrale personene rundt starten på feiringen av 17.mai, Henrik Wergeland, ble født for 200 år siden. Han var opptatt av folkeopplysning, frihet, toleranse og menneskeverd – i det hele tatt de viktige sakene som kom med i Norges nye Grunnlov i 1814.

 

Han ble en av våre store nasjonaldiktere, med ”Vi ere en nasjon vi med, vi små en alen lange” som en av hans mest kjente sanger.

Jeg kjenner meg litt igjen i han. Han også hadde en presteutdannelse som han ikke fikk mye bruk for. Men du verden som han skrev. Et av hans mest kjente sitater er: ”Klag ikke under stjernene over mangel på lyspunkter i ditt liv.” Når livet av og til nesten blir for tungt å bære, kan det hjelpe å fokusere på lyspunktene. Om de er få og kanskje små, blir de kjempeviktige. Håper du har noen lyspunkter du kan glede deg over i dag, som kan gi dagen og livet noen gode øyeblikk. Jeg er glad for våren og livet som gror(men ikke for pollenallergien), jeg er veldig glad for konvallsesongen – en konvallbukett er noe av det fineste jeg vet, jeg er glad for Kvelde kirke som forteller om en Gud som bryr seg om oss, jeg er glad for barnetoget gjennom bygda og for Lågabrass som gir oss gode musikalske opplevelser. Og jeg er glad for vaiende flagg i barnehender og på flaggstenger denne dagen.

 

Finn et lyspunkt du kan fokusere på og glede deg over denne dagen. Og så synger vi med Wergeland: ”Vårt hjerte vet, vårt øye ser, hvor godt og vakkert Norge er. Vår tunge kan en sang blant fler, av Norges æressange.”

Med ønske om Guds velsignelse over dagen og livet for oss alle. Lykke til med 17. mai- feiringen i Kvelde 2008.

 

 

 

 

 

 

 

Takkens ord i Arv og Ætt.

Takk.

 

Det var ikke med lett hjerte jeg leverte oppsigelsen på Stokke Bygdetun sist vinter. For meg hadde det med helse og overskudd å gjøre. Med stadig større aktivitet og mange ulike arbeidsoppgaver, ble det rett og slett for mye, selv med 50 % stilling. Jeg har halv uførepensjon på grunn av depresjon, og den slår dessverre inn i den andre halvdelen av livet mitt, når det blir for mye å tenke på. Nå forsøker jeg å livnære meg av vikargudstjenester og foredragsvirksomhet ved siden av uførepensjonen, men jeg drømmer nok om et litt fastere arbeidsforhold, for eksempel i skoleverket.

Jeg har vært innom Stokke Bygdetun noen ganger etter at jeg sluttet, og det er alltid en glede å møte gode og trofaste venner og medarbeidere. Jeg takker min venn redaktøren for spalteplass til noen takkens ord i Arv og Ætt. Fem år som daglig leder på Stokke Bygdetun har gitt meg inntrykk, opplevelser og vennskap som varer. Jeg fikk avslutte jobben i mai med tre dager med Stokkes femteklassinger på tunet, i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken. Det er kanskje noe av det viktigste jeg fikk være med å dra i gang på Bygdetunet. Det er flott å se nye generasjoner i lek og læring på lokalhistoriens hovedarena i Stokke.

Men bevares. Det foregår så mye bra på Stokke Bygdetun. Og det vrimler av fine, positive mennesker. Jeg takker gode medarbeidere i lag og foreninger som har sin base på tunet. Takk til Stokke Historielag, Husflidslag, Bygdekvinnelag og Hageselskapet. Jeg kan ennå kjenne duften og smaken av bakerovnsbrød fra bryggerhuskjelleren. Og jeg gleder meg over Husflidslagets aktiviteter i smie og bryggerhus – og hoppetauet jeg fikk. Jeg synes blomsterbedene foran hovedhuset er blitt veldig flotte. Og jeg er imponert og takknemlig for all dugnadsinnsats som blir gjort på Bygdetunet gjennom hele året.

Historielaget har vært en trofast og uunnværlig støttespiller. Enkeltpersoner og etater i Stokke kommune har bidratt godt i både økonomi, samarbeid og aktivitet på Bygdetunet. Og jeg takker sponsorer, trimgjeng, DIS, Lions og alle andre som bidro til positiv virksomhet på Stokke Bygdetun disse årene. Varm takk til dere som har vært mine nærmeste medarbeidere, i den daglige drift og i sommersesongen. Takk ikke minst til en enestående styreleder i Stiftelsen Stokke Bygdetun. Det har vært fem flotte år, med stadig økende aktivitet og besøk. Og dette ser ut til å fortsette.

Jeg fikk også være med å ønske ny daglig leder velkommen. Janne Hasle vil tilføre Stokke Bygdetun mye positivt. Ta vare på henne, hverandre og Bygdetunet. Det vet jeg dere vil gjøre. Jeg fikk også med meg NM på ski i Stokke og flere 17. mai-feiringer i Bokemoa, mens jeg var daglig leder på Stokke Bygdetun. Dette har satt varige spor. Akkurat som møtene med gode venner og medarbeidere som jeg alltid vil bære med meg i hjertet.

Hjertelig takk!

Varm hilsen fra

Even Sundby

 

Dugnadslunsj på Stokke Bygdetun.

Hyllest til dugadsgjengen i Stokke.

Frivilligkveld på Stokke Bygdetun 28/9-2011

 

 

I Bokemoa i Stokke Kommune.

Er bøkeskogen og Bygdetunet.

Et av de flotteste stedene våre.

Som trekker folk gjennom hele året.

Til kurser og møter og fester og trening.

Og andre slags aktiviteter med mening.

Her er det bryggerhus, låve og smie.

Og marked med husflid og honning fra bie.

Med gamle biler av alle slag.

Og dyr og redskap og Barnas Dag.

Og Hauganhuset med tre etasjer.

Og Barnas Museum med dukkestaffasjer.

Med skolestue og landhandelsaker.

En kjeller der bygdekvinnene baker.

Og husflidslaget strikker og vever.

Og alle femteklasses elever.

Opplever Stokke i fordums tider.

Lokalhistoriens mange sider.

Hver høst kommer årets Arv og Ætt.

Og julemarked og neglesprett.

Bygdetunet – en fryd for øyet.

Der bygdefolket blir vel fornøyet.

 

 

Så hyller vi Stokke Historielag.

Og dugnadsgjengen av fineste slag.

For festen i kveld er til dugnadens pris.

Og lønna er rømmegrøt, pølser og is.

Om sommeren vel ble i våteste laget.

Har likevel søndagsprogrammet behaget.

Og regnet og folk kom i strie strømmer.

Om solfylte søndager atter vi drømmer.

Vi takker hverandre for innsats i år.

Og håper at fortsatt suksess vi får.

Med kurs og med møter og fester som kommer.

Og litt flere soldager neste sommer.

 

Med hilsen fra

Even Sundby

 

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟