Dagbokblader

Sola har snudd. Bare for å starte med en oppmuntring. Heldigvis varmer den godt et par måneder fortsatt, når den bare bryter gjennom skylaget. Det har vært en smule varierende vær den siste uka. Men jeg har nytt uteliv og sommer, både med og uten stillongs og presenning. Onsdag og torsdag var flotte sommerdager. Onsdag kveld inviterte jeg nær familie på stekt sei ved Lågen. Seifiske i Boknafjorden er dokumentert i tekst og bilder andre steder på hjemmesiden. Det er moro å fiske den. Men det er slett ikke verst å spise den, heller. Med nypoteter, smør, rømme og agurksalat. Og med vaniljeis og jordbær fra Brunlanes til dessert. Gjestene skulle på jobb torsdag, men jeg ble sittende ved bålet til fuglene begynte å synge igjen ved 2-tiden. En fantastisk sommerkveld. Litt kaldt på natta, men i år tror jeg verken stillongsen eller dynejakka blir lagt bort. Da holder til og med jeg varmen.

 

St Hans aften var vi samlet en stor gjeng ved Lågen. Det var grilling, bål både på og ved elva, og hyggelig selskap til langt på natt. Gapahuk og presenning holdt regnet borte, selv om de som bukserte bålet på plass midt i Lågen, fikk seg ei skikkelig rotbløyte. Søndag var vi på padletur på Lågen. 23 voksne og barn fordelt på 8 kanoer, opplevde en nydelig time på elva. Farkostene var litt vinglete, og jeg hadde svært høy puls og høyt angstnivå den første halvtimen. Min bror og fetter som delte kano med meg, opplevde et drøyt kvarter der Even Sundby verken sa et ord eller ville ta til seg næring. Det er så sjeldent, at det vakte oppsikt og til dels bekymring. Etter hvert gav angsten seg, været ble ganske bra, og vi hadde en fantastisk tur. Jeg ble møysommelig satt i land i kloakkbekken på Sundby og tok gruppebilde av de glade padlere. Og turen ble avsluttet med grilling på Idyllplassen.

 

Det ble ei flott uke med mange gode opplevelser ved Lågen. Jeg legger ut noen flere bilder på Bilder 2012. Kanoturen var nok høydepunktet, tross en litt krampaktig start. Dette kommer vi helt sikkert til å gjenta. De voldsomme regnbygene truer fiskesesongen på flåtefisket. Vannstanden i Lågen er snart så høy at vi ikke kan håndtere det. Håper det roer seg. Jeg har gledet meg til både laksefiske og laksemiddag, og det kommer rapport på hjemmesiden når vi er i gang. Med garnet i vannet og spenningen i lufta, kan jeg ikke ha det bedre. Fortsatt god sommer.

Kvelde 25/6-2012

Varm hilsen fra Even

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟