Dagbokblader

Du har helt sikkert hørt om ”TV 2 hjelper deg”. Kanskje du også ser på det på torsdager, for å få med deg testing av ulike produkter og jakten på mer eller mindre useriøse aktører i et nærmest ubegrenset marked av varer og tjenester. Nå skal TV 2 hjelpe meg. Jeg har ikke bedt om hjelp. Jeg har heller ikke bedt om å komme på TV. Men dette kan jeg antagelig rope til jeg blir blå i fjeset, og ingen av mine venner vil tro meg. På forunderlig vis har noen av dem fått for seg at jeg er PR-kåt. Ubegripelig! Nå har jeg vel flagget et snev av oppmerksomhetsbehov på hjemmesiden min. Men jeg ringte altså ikke dem. De ringte meg. Og jeg ble veldig i tvil. Jeg så med en gang for meg skjult kamera på jakt etter tvilsomme byggmestere, asfaltleggere og taktekkere som har lurt bestemor, eller forgjeves ringing på dør i luguber bakgård der firmaet ”Spis deg syltynn på 5 minutter” holder til. Noe av reklamen for slankeindustrien som ”TV 2 hjelper deg” denne gangen skal fokusere på, får meg til å tenke på en stripe jeg leste i Garfield (Pusur) en gang. Denne kloke, plagsomme, selvbevisste og lett overvektige katten, sto med en bukett sjokoladeplater i poten, og utbrøt: ”Hvis jeg spiser fem til av denne slankesjokoladen, blir jeg tynn som en strek.”  Ja, hadde det vært så vel.

 

Nå skal det altså handle om slanking og problemer med å holde vekten på TV 2. Noen hadde googlet meg og funnet ut at jeg nærmest var ekspert på området. Både dets oppturer og dets nedturer, for å si det sånn. Dermed ble det intervju med diverse innlagte øvelser opp og ned på badevekta i et rom velvillig utlånt av Farris Bad i Larvik. Og TV-teamet var med på starten på Roedekurset i februar. Jeg er veldig spent både vinkling og innhold i det som kommer på TV torsdag kveld. La meg ta et lite forbehold om torsdagen. Det har jo vært påske, og det kan ha dukket opp noen kjeltringer på markedet, som gjør at dette innslaget må flyttes. Jeg skal følge med på programoversikt og TV 2 sin nettside framover og varsle eventuelle endringer. Jeg forstår at man er litt ute etter å ta slankeprodukter som lover for mye. Jeg har gått både opp og ned i vekt. Min største utfordring er å bli værende på en stabil trivselsvekt. Jeg har ikke lyst til å gi meg før det målet er nådd. Og jeg velger å gå på kurs hos Grete Roede. Det har fungert godt for meg, med flotte kursledere, hyggelige gruppesamlinger og god veiledning i kosthold og livsstil. Jeg føler jeg får kontroll på stadig mer av dette. Roede-kostholdet er sunt og godt. Og det jeg lærer, kan brukes i dagliglivet. Hver dag. Slik sett er det veldig annerledes enn mye av det andre som tilbys på slankemarkedet. Da jeg gikk ned fra 144 til rundt 90 kilo i 2007, proklamerte jeg stolt at jeg aldri mer ville over 100. Det gikk jo ikke. Og jeg gikk opp igjen om lag halvparten. Nå er jeg på vei ned igjen. Denne gangen skal jeg bruke litt lenger tid. Jeg skal ha med meg hodet, der overvekten egentlig sitter. Og jeg har lyst til å gå på ”Hold vekten kurs”, når jeg har nådd trivselsvekt. For meg tror jeg det er helt nødvendig. Kanskje for de fleste.

 

Jeg bruker bevisst ordet trivselsvekt, når jeg skriver om målet mitt denne gangen. Jeg har forsont meg med at den ligger rundt ti kilo over det som ville gi meg normal BMI ( Body Mass Index). Normalvekt for en stakkar som meg som måler180 cm, ligger mellom 60 og 81 kilo. At det skal være mer normalt å veie 62 kilo enn å veie 92 kilo med min kroppshøyde, provoserer meg grenseløst. Selv øverst på 80-tallet ligner jeg på resten av Sundbyene, som ser ut som en mellomting mellom ”Da far var på Grini” og det norske hopplandslaget. Derfor har jeg vurdert å starte ”Folkebevegelsen mot BMI.”. Men da må jeg vel på Facebook. Og det vil jeg jo ikke. Nå venter jeg spent på hva som kommer ut av ”TV-2 hjelper deg” torsdag kveld. Og nytt Roedekurs starter på tirsdag. Nå er det ikke så fryktelig langt igjen til hundre. Og det går den rette veien. Bunadsbuksa er reparert. Den gikk filleveien i høst. Nå passer bunaden med god margin, klar til konfirmasjon og nasjonaldag i mai. Jeg har hatt en fantastisk påskeferie på Vaset i Valdres med gode venner. Og jeg drømmer om at psyken og vekta engang skal slutte å fly opp og ned, som temperaturen i mars og april. Det er lov å håpe. Fortsatt god vår.

Kvelde 9/4-2012

Med varm hilsen fra Even

Inghild 11.04.2012 17:37

Hva med "Folkebevegelsen for å få Even på Facebook". Den ville jeg signert på

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟